2014. június 25., szerda

Pontszámítás


Őszintén szólva megkönnyebbüléssel tölt el, hogy immáron csak a mesterképzéses pontszámításról kell írnom :D Pontosabban csak ennek a szaknak a pontszámításáról. Meglepően könnyen követhető és egyszerű ahhoz a káoszhoz képest, ami az alapképzéses felvételnél zajlik az utóbbi évek folyamatos variálásának köszönhetően. (Valamennyire kénytelen vagyok "képben maradni", mert a mai napig kapok segítségkérő és érdeklődő leveleket japán szakra igyekvő gimnazistáktól. Nem panaszképpen mondom :D)

Összesen 100 pontot lehet összegyűjteni, ebből 75 a felvételi. Pontosabban 25 az írásbeli felvételi, és 50 a szóbeli. Ennek a további lebontását úgy rémlik leírtam a vizsgákról szóló bejegyzésekben. A fennmaradó 25 pontból 15-öt a diplomajegy ad: kitűnő/jeles esetén 15, jó esetén 10, közepes esetén 5 pont jár.

A maradék 10 pont pedig a pluszpontoké. A legegyszerűbb az lesz, ha ezt egy huszáros suhintással (ctrl+c; ctrl+v) átmásolom a tájékoztatóból:
Az "előnyben részesítés" alapján maximum 5 pont adható, 
- hátrányos helyzetű jelentkezőnek: 1 pont, 
- halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezőnek: 2 pont 
- fogyatékkal élő jelentkezőnek: 2 pont 
- gyes/gyed/gyet/tgyás folyósításban részesülőnek: 1 pont jár 
A második idegen nyelvből tett felsőfokú, vagy harmadik idegen nyelvből tett felsőfokú, vagy középfokú C típusú államilag elismert vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga-bizonyítvány után maximum 5 pont adható,
- felsőfokú nyelvvizsgáért (második idegen nyelvből) 3 pont
- felsőfokú nyelvvizsgáért (harmadik idegen nyelvből) 5 pont
- középfokú nyelvvizsgáért (harmadik idegen nyelvből) 3 pont jár,
A jelentkező korábbi szakmai tevékenysége, tehetséggondozásban való részvétele alapján maximum 5 pont adható. A következő esetekben:
- Pro Scientia aranyérem 5 pont
- OTDK 1. helyezés: 3 pont
- OTDK 2 helyezés: 2 pont
- OTDK 3. helyezés: 1 pont

Ami engem illet: az írásbelire 25 pontot kaptam, a szóbelire 41-et, a diplomám pedig négyes lett, így összesen 76 pontot gyűjtöttem :) Remélem elég lesz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése