2014. július 30., szerda

Értesítés felvételről


Tegnap éjjel negyed tizenkettőkor (micsoda időpont :D) megérkezett a felvételi értesítő az egyetemtől. Postai úton küldött levél helyett most ezzel kell beérni :) Az üzenetben többek között szerepel a Neptun kód is, ami esetemben szerencsére nem változott.

A hivatalos felvételi határozat – ahogy az az üzenetben is szerepel – a Neptunban a 'Tanulmányok' fülön belül a 'Hivatalos bejegyzések' menüpontban található, de ahhoz, hogy látható legyen, a féléveket a 'Minden félév' opcióra kell állítani, és így kell listáztatni a találatokat.

A fontos és kötelező lépések közé tartozik, hogy legkésőbb augusztus 15-ig ellenőrizni/frissíteni kell a személyes adatokat a Q-tér felületén. Az 'Elektronikus ügyintézés' fülön belül található az 'Adategyeztetés' menüpont, itt kell "új ügyet létrehozni" (micsoda szép, természetesen magyaros kifejezés :D). Az itt módosítható adatok egyrészt a "szokásos" személyes információk (név, születési név, születési hely, születési idő, állampolgárság, édesanya születési neve, nem); mindenféle igazolvány mindenféle száma (személyi igazolványé, adó igazolványé, TAJ kártyáé, útlevélé); valamint az állandó lakcím és a tartózkodási cím. Ha valamiféle adat helytelenül szerepel, vagy időközben megváltozott, akkor a javításhoz a megfelelő irat/igazolvány bescannelt változatát is fel kell tölteni. 

Ezen kívül a Neptunban az 'Ügyintézés' fülnél a 'Beiratkozás/Bejelentkezés' menüpontban kell nyilatkozni arról, aktív vagy passzív lesz-e az őszi félévünk státusza. (Nekem még a lakcímemmel kapcsolatban frissíteni kell az adataimat, addig nem nyilatkozom az aktív státuszról.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése