2015. január 20., kedd

Európai tanulmányok vizsga


És igen, túléltem az első vizsgaidőszakot! :D Az európai tanulmányok vizsgára a Kerényi teremben került sor. Egy-egy sorban maximum öten ülhettünk, és összesen hatvan percet kaptunk az írásra. Ami egyébként bőven elég, főleg ha komolyan vesszük a tanárnő kérdését, és röviden válaszolunk a kérdésekre :)

A vizsgalapon összesen öt darab kérdés szerepelt (Római Szerződés, kelet-európai bővítés, európai szemeszter, az EU négy fő intézménye, az EU és az USA viszonya), az ebből visszamaradó bő másfél oldallal mi rendelkezhettünk. Bár a tanárnő azt mondta, a papír hátlapjára nem is muszáj írni, én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy minden szükséges információt össze lehet sűríteni arra a háromnegyed oldalra :D (Ennek megfelelően volt, aki még plusz papírt is kért, én idáig azért nem jutottam el :))

A papírra fel kellett írni a nevünkön kívül azt is, szereztünk-e plusz százalékot előadás készítésével vagy óra eleji miniteszt beadásával. (Ez utóbbiakat a jegyek megszületéséig érdemes megtartani, mert a tanárnő bármikor elkérheti őket ellenőrzésre.) 

Legutóbb már a vizsga másnapján megvoltak az érdemjegyek, úgyhogy remélhetőleg ez is hamar kiderül :) És akkor már csak a bevezetés a tolmácsolásba tantárgy eredményei lesznek kérdésesek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése